The Feldenkrais Method®

Awareness Through  Movement

The Feldenkrais Method® is a powerful and revolutionary approach to improving your life that uses gentle, mindful movement to bring new awareness and possibility into every aspect of your life.

Developed by Dr. Moshe Feldenkrais, the Feldenkrais Method has helped millions of people worldwide.

Awareness Through Movement | ATM

ATM are group classes where each person research his/her own options according to the movement pattern proposed by the practitionner. This is an opportunity to look at the process rather than at the aim, release the tensions of the day and go for some discovery about oneself!

 

Individual Sessions | Functional Integration

 

Individual sessions are a one-to-one approach. The practitionner guides you through touch (the client is fully dressed) and a non-verbal dialogue starts.

How can something that seems impossible become possible, fluid, and clear?
How can we move with less effort and gaining in efficiency?
What happens when I become aware of what I am doing?

weekly classes

individual sessions

They speak about it ! 

[NL] "Opdravende, wegebbende en weer opdoemende rugklachten zijn me niet vreemd. Rugpijn is vloeibaar en strekt zich uit in benen, de nek, de schouders. Het versterkt zichzelf. De houding waarin de rugpijn je dwingt om de pijn te ontwijken, zet weer een ander gewricht onder druk, en wanneer dat gaat irriteren, belast het weer een andere spier, et&. Zoals een rivier zich door een landschap boort, voel ik me vaak urenlang vastgezogen in een of twee zithoudingen. Wanneer ik wakker word, voel ik me soms strammer dan een krab.  

 

Waar de kinesist me als symptoombestrijding elke week dezelfde oefeningen aanbeveelt en dezelfde massagetechnieken toepast (alsof hij een rots boetseert), onderzoekt Sabrina tijdens de individuele Feldenkrais-sessies geduldig de dieperliggende oorzaak. Rustig brengt ze de natuurlijke trajecten van mijn spieren en gewrichten in kaart: waar ze naartoe kunnen, maar vooral in welk evenwicht ze zich het liefst ontspannen. Nadat ze een korte impuls geeft, herkent ze snel hoe de zwaarte zich in mijn rug verspreidt. Telkens binnen de wil en het gemak van mijn spieren herpositioneert ze traag mijn nek, armen, benen, bekken of schouders, waardoor ik aandacht luister naar hoe mijn lichaam daarop reageren wil. Deze therapie roept een traagheid op, een bijzondere focus op mijn lichaam die ik in het dagelijks leven zelden bereik, ook niet bij de kinesist. 

 

s' Anderendaags zit ik al een halfuur op een kruk, en flitst er een lichtpeertje op: ik hoef niet terug naar die eerste houding, er is een derde, en een vierde, en...  in plaats van te kiezen voor de symptoombestrijding, en te dweilen met de kraan open, voel ik mijn lichaam gestaag met een nieuw spectrum aan natuurlijke houdingen wordt opgeladen. Met tijd neemt Sabrina zo net de gewoonte weg die me in de eerste plaats steeds opnieuw in dezelfde houding drukte. Er is licht aan het eind van de tunnel!"

- Juni 2020, anonymous 

[FR] "Ce temps de Feldenkrais avec Sabrina a constitué un moment de détente et de lâcher prise. Sereine, je lui ai confié mon enveloppe corporelle, mon premier lieu d'habitation, qu'elle a manipulé avec curiosité et attention. J'ai senti une volonté de découvrir et encourager mes aptitudes motrices de la part de Sabrina, tout en douceur et légèreté"

 

- Juni 2020, Annie